Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

VIDEO " Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ"

 

 
     Παιδιά μου, θεώρησα σκόπιμο να ανεβάσω  ένα από τα βίντεο  που είχα αξιοποιήσει προκειμένου να σας διδάξω την τραγική ιστορία  των Ποντίων για να μη ξεχάσετε..

     Ο ποντιακός ελληνισμός από αρχαιοτάτων χρόνων κράτησε αλώβητη την Ελληνικότητά του και ανέπτυξε ένα λαμπρό πολιτισμό στον Εύξεινο Πόντο μέχρι το 1922 όπου και  ξεριζώθηκε από τη γη του. Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Όσοι Έλληνες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο κατάφεραν να επιζήσουν από τις απάνθρωπες εθνικές εκκαθαρίσεις των Τούρκων ήρθαν ως πρόσφυγες στον Ελληνικό χώρο.
    Δάκρυα και αίμα...πάνε τόσα χρόνια...
Ως μάρτυρες, αγέρωχοι στο πέρασμα των αιώνων, τα τραγούδια των Ποντίων και οι ξεχωριστοί χοροί τους αποτυπώνουν τη λεβεντιά τους, τη χαρά και τη λύπη, την ελπίδα και τα πάθη τους.   

7 σχόλια:

  1. Ωραιο το βιντεο με την γενοκτονια των Ποντιων και ελπιζω να εχετε ορεξη να ανεβαζετε κι αλλα τετοια παρομοια βιντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ ευχαριστώ Βασίλη μου! Δεν πρέπει να ξεχνάμε μελανές σελίδες της Ιστορίας μας! Ακολουθούν και άλλα βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχιστε να ανεβαζετε γιατι κοντευουμε να ξεχασουμε τις ριζες μας και την ιστορια μας που τοσα χρονια οι προγονοι μας εγραφαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για τον αξιόλογο αυτό ιστότοπο! Είμαι σίγουρος από την γνωριμία μας τόσα χρόνια, ότι ο ιστότοπος αυτός θα έχει μεγάλη επιτυχία. Αν και δεν είμαι Πόντιος στην καταγωγή, εντούτοις η ποντιακή ιστορία, η παράδοση, οι χοροί αλλά και η γλώσσα είναι κάτι που με συγκινεί βαθύτατα. Για όποια υλικοτεχνική βοήθεια χρειαστείς, μην διστάσεις να με ¨ενοχλήσεις¨. Και πάλι συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυρία συγχαρητήρια με συγκινήσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυρία συγχαρητήρια μας συγκινήσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ Πολυτίμη μου! Θα χαρώ να συμμετέχεις και εσύ με τις ιδέες σου και τις προτάσεις σου στην προσπάθεια αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή